søndag 24. mai 2009

Trening, trening og litt mer trening!

Ja nå har vi hatt noen dager med masse trening! Startet på torsdag med treningssamling på Stjørdal. Der begynte vi med spor på asfalt! Kjempeartig men også litt vanskelig tror jeg. Mira klarte å gå spor på asfalt men de måtte ikke være for lange. Da datt hun ut. Vi trente også overgang gress/asfalt og gress/grus. Det gikk ganske greit. Går ikke så lange spor nå til å begynne med. Men vi har mye å trene på fram til neste treningssamling!

På fredag måtte jeg jobbe litt. Greit å tjene litt penger! Går med litt til utstyr og kurs og diverse!! Hehe!
I 12-tiden kjørte vi opp til hytta. Der holdt mamma og pappa på å male. Hytta skal pusses opp. Jeg la et spor til Mira på kvelden som hun gikk på lørdag. Det gikk ganske greit. Men hun går litt med nesen opp.... Når jeg var ferdig la jeg ut to vikler og et spor som hun skulle få gå senere på kvelden. Her er det maksimalt utnyttelse av tiden!
Mens vi ventet på at det skulle bli kveld gikk vi en tur og jeg bar inn resten av veden.
Så i seks tiden dro vi og trente igjen. Hun går greit i sporet men roter litt i vinklene. Så der må jeg trene litt... Må prøve å få noen tips til hvordan jeg kan trene inn gode vinkler. Det andre sporet gikk hun kjempebra! Ikke noe problem med vinkler der.
Før vi kjørte hjem til middag la jeg ut et spor som skulle få ligge over natta.

Søndag morgen kjørte vi ned og gikk det siste sporet for helga. Denne gangen gikk hun med nesen god nede i bakken. Og gikk kjempebra helt fram til den siste vinkelen. Da rotet hun litt og gikk et godt stykke forbi ( Litt min feil også som ikke husket helt hvor jeg hadde gått og lot henne går litt for langt!!) Men etter en liten stund skjønte hun at det ikke var der jeg hadde gått og snudde og gikk tilbake, og fant sporet og gikk rett bort til skanken!!
Selv om hun går bra og finner slutten så har vi en del trening å gjøre! Men desverre ikke så lang tid å gjøre det på! Den første prøven vi skal være med på er i Selbu 4 juli. Over en mnd til men skal jobbe noen helger og utstilling...så vi får trene intenst når vi først kan!!

På vei hjem til Trondheim kjørte vi innom Selbutunet og tok en liten tur på Agilitybanen. Merket at Mira var sliten og at det var varmt. Hun var litt ukonsentrert. Men vi kjørte noen hopp og tunnel. Greit å få en avveksling og gjøre noe annet!

Nå ligger hun er i senga å slapper av. Tror hun er litt sliten etter mye trening! Men hun har bare godt av det!

Til uka blir det ID-spor trening. Skal prøve på et spor hver dag. Og så blir det blodsportrening igjen til helga! Puh!!

tirsdag 19. mai 2009

Utstilling!!

Ja da har jeg meldt på Mira på utstilling! Det blir spanielklubbens utstilling 27 juni. Det blir den første utstillinga vår. Hadde ingen planer om å stille henne ut når jeg kjøpte henne, er ikke så veldig intreresert i utstilling. Men siden jeg har lyst å prøve å få viltsporchampionatet så må jeg ha to premieringer på utstilling.
Mira har jo ikke det typiske springer utseende så blir spennende å se hvordan det går! Håper jeg kan få hjelp av noen til å klippe henne før utstillingen!

Vi har øvd litt på å løpe og stille opp. Å få henne til å stå peng går faktisk ganske bra! Var litt skeptisk til å begynne med siden jeg aldri har trent på "stå" før.
Men å løpe er mer vanskelig. Hu går over i galopp veldig raskt. Så det å finne riktig tempo er litt vanskelig. Pappa fikk det til når han prøvde med henne så kanskje han skal få stille henne ut! Hehe. :)

Jaja... vi får bare prøve å se hvordan det går. Får ta det som trening (dyr trening!). Tenkte å prøve et par utstillinger i år og se hvordan det går. Hvis det går veldig dårlig får vi heller prøve å få godkjent jaktanleggsprøve så vi kan stille i bruksklassen!

tirsdag 5. mai 2009

Er det noen som leser bloggen?

Er bare litt nysgjerrig på om noen leser bloggen? Får noen kommentarer av å til men...

Liten oppsummering fra helga!

Her kommer en liten oppsummering fra helga!

Torsdag etter jobb kjørte jeg og Mira opp til hytta. Vi kom ikke opp før syv tiden så ble ikke tid til så mye annet en en liten tur.

Fredag våknet vi til knallvær! Og etter frokost kjørte jeg ned til Bjørga for å legge et blodspor. Årets første! La et helt greit spor med vinkler og blodopphold. Tilbake på hytta ble det litt soling før jeg begynte å lempe inn ved i bua. Pappa drev å rev ned pipa og muren inne, mens mamma ryddet bort murstein. Nå er hytta ribbet inne og klar for nytt gulv og kjøkken!
Ut på kvelden i seks tiden tok jeg med Mira ned og gikk sporet. Det gikk kjempebra!! Hun hadde ikke glemt hva hun skal gjøre. Fant skanken og bar den til bilen. Var ganske varmt så hun var helt utslitt etterpå og sov resten av kvelden!

Lørdag kjørte vi ned til Selbu for å være med på Hoinndagan 2009. Først var vi på et hundemassasjekurs. Fikk en del tips og råd om hvordan jeg kan masere henne og hvordan forebygge skader. Så var jeg festivalvert på et kurs om hverdagsproblem. Mye av det samme som vi hadde lært på mental trening kurset men spennede å observere likevel!
Etter en dag med mye inntrykk og mye folk og hunder var Mira utslitt når hun kom hjem.

Søndag var det igjen nedover til Selbu. Jeg var først festivalvert på et kurs om Hundens språk. Veldig spennende! Så hadde jeg resten av dagen fri. Jeg tok med meg Mira og gikk litt rundt. Gikk også for å se gruppefinalene og Best in Show finalen på valpeutstillinga. Mest for at Mira skulle venne seg til å være blandt masse folk og hunder. Det gikk kjempebra og hun var overaskende rolig! Best in Show ble forresten vunnet av en Engelsk Springer Spaniel! Gratulerer Vanja!
Før vi kjørte hjem dro vi innom Agility banen. Mest for å se om Mira husket noe. Har jo ikke trent Agility siden januar. Det gikk kjempebra! Mira husket det hun! Tok tunnel, tre hopphinder, mønet, lengde, tunnel og tre hopphinder. Uten problem! Kommer nok ikke til å satse så mye på Agility framover siden jeg tenker å konsentrere meg om ID-spor og Blodspor i sommer. Men artig å trene litt av å til!

Har vært en begivenhetsrik helg med masse inntrykk.
Planen framover blir å trene mer ID-spor og blodspor.
Blir utstilling til sommeren og noen blodsporkonkuranser!
Gleder meg