søndag 4. januar 2009

Fortsettelse av Modul II og Treningssamling 3-4 jan 09


Ja da har vi kommet hjem etter nok en helg i Selbu. Ikke like kaldt denne gangen, men masse snø!

Lørdag var det siste dag på Spesialsøk Modul II kurset. Vi startet inne og trente ID lukt på plattform, bane og skinne. Lukte hundene lette etter var jernrør som Stig hadde holdt i hendene i flere minutt.

Mira gjorde det veldig bra og jeg ser framskritt hele tiden! Det er så morsomt å se at hun klarer oppgavene. Før gikk jeg sammen med henne ned ved siden av banen, men nå står jeg igjen og sender henne nedover på søk. Og hun sjekker hver boks og stopperpå den riktige! Nå må vi jobbe videre på markering og få henne til å stå der lengere å markere med snuten nede i boksen.Etter å ha jobbet inne kjørte vi ned til Selbu sentrum for å gå ID-spor. Vi gikk på parkeringsplass og i rundt rådhuset. Det var hardt underlag med snø. Men hundene gikk spor de! De var kjempeflinke alle sammen. Mira fikk også prøvd seg på spor ned en murtrapp. Ingen problem!

Men i har fremdeles mye å jobbe med videre. Mira skal undersøke mye av det som er ved siden av sporet så vi må jobbe mere med å få henne til å følge sporet og at jeg må gi henne kortere line. Så nå blir det mer trening framover. Må finne meg plasser jeg kan trene på. Muligens i Klæbu sentrum?

På søndag var det treningssamling. Det var bare vi fire som hadde vært med på kurset på lørdag som var med og dermed ble det ID-søk trening inne for oss. Vi trente på banen og så prøvde vi å gjemme jernrør inne bunnen på bruskasser. Det tok en liten stund men etterhvert skjønte Mira hva hun skulle gjøre der også! Artig.

Vi må prøve å få trent masse framover og forhåpentligvis blir det Modul III på oss til våren. Målet er å få henne sertifiert ID-søks hund til høsten. Så vi har noe å jobbe mot! Håper også at vi skal klare viltsporchampionatet i år. Vi mangler to 1. premier og premiering på utstilling. Så vi får se hvordan det går. Klarer vi dette i år blir det mest sannsynlig at jeg parrer henne og får valper sommeren 2010. Er det noen som er interessert?

Godt nyttår fra Dina og Mira!!

Ingen kommentarer: