søndag 7. desember 2008

Kurs i Mental trening av hund. 6-7 des


I helgen har jeg og Mira vært i Selbu på kurs i Mental trening av hund. Kurset var i regi av STBK. Et bra kurs der jeg har fått noen aha-opplevlser og lært en del om hvordan jeg kan trene med Mira. Har også lært en del tekniker om hvordan roe henne ned og hvordan å leke med henne for å få bedre kontakt.

Fikk også hjelp til et par problem. Blandt annet at hun trekker veldig i båndet når vi går tur. Fikk tips om en teknikk som jeg kan prøve for å se om det blir bedre. Merket bedring med en gang så blir spennende å se om det fungerer!

Kurset var på lørdag og søndag, men jeg og Mira dro opp på hytta på fredag formiddag og overnattet der til lørdag. Når vi kom opp på hytta var det bare 8 grader inne. Vi måtte måke en del snø for å komme inn til hytta og måkte en sti til veien. Ble ganske varm men var likevel kaldt inne i hytta så Mira fikk ligge litt under skinnet. Ser ut som hun koste seg!
Lørdag og søndag var vi en del ute og gjorde øvelser og det var en kald fornøyelse! Lørdag var det 12-15 minus ute! Brrrr! Hadde godt med klær på og Mira hadde dekken men kaldt likevel!

Var et interessant kurs som jeg har lært mye av og gleder meg til å prøve ut de tingene jeg har lært!
Her øver vi på å roe ned og få bedre kontakt med hunden med berøring og stryking. Hånda på hodet fungerte veldig bra!
Her trener vi på å leke. Hunden skal søke kontakt og komme til meg med leken. Skal ville leke med meg. Ikke alltid hun kommer tilbake da! Morro å ta en liten runde også!

Ingen kommentarer: