søndag 24. juni 2012

"Puppy Love" og Selbuprøven 2012

Foto: Hilde Kolstad

Jeg og Leander har vært på valpebesøk til Hilde (Kennel Coco Line). Jeg var så heldig å få være med på fødselen av to av valpene og synes det er kjempespennende å følge utviklingen deres.
Leander var veldig begeistret for valpene og ville mer enn gjerne kose med de :) Han er veldig glad i hunder og han lyser opp når han ser enten våre eller andre hunder.

Når det gjelder hundeaktiviteter så har vi gått to prøver. Søndag 17 juni var jeg på Lundamo og gikk spor med Mira. Arrangør var Retrieverklubben. Mira gikk et kjempebra spor men på siste rettstrekk gikk hun 10-20 meter parallelt med sporet og gikk forbi skanken. Så det ble desverre bare en 2.pr.

Nå på lørdag, 23 juni var det dags for STBK's Selbuprøve. Dette var siste sjans for Mira for å få HP for å kvalifisere seg til NM. Jeg var også sporlegger på to spor så det ble en lang men veldig hyggelig dag.
Først ut var Mira. Jeg var veldig spent på hvordan det skulle gå siden det er mye vilt i terrenget. Hun gikk et knallspor! Hun fikk både ferske elgspor og markerte for fugl men gikk tilbake og fulgte sporet helt til skanken. Gjett om jeg var glad og letta da :) Hadde en god følelse når jeg satte meg i bilen og kjørte til Izzie sin sporstart.
Izzie gikk også veldig bra, men det føltes ut som vi rotet veldig. Det var ganske tørt og varmt, og tett kratt i skogen. Dette har ikke Izzie trent så mye på men hun kom til slutt fram til skanken! Følte vi hadde brukt litt langt tid så var litt usikker på premieringen.

Begge de som gikk de sporene jeg var sporlegger på kom seg ikke til slutten desverre. Og etter en lang dag i skogen kom jeg meg ned på standplass og fikk i meg litt mat. Det gikk ikke lang tid før det var premieutdeling og spenningen var å ta og føle på. Det var flere som manglet HP for å kvalifisere seg for NM.

Izzie fikk en kjempefin kritikk og 1 pr :) På kritikkskjemaet sto det blant annet at hun har motivasjon og konsentrasjon i massevis :) Dette var hennes tredje 1 pr og blir dermed mest sannsynlig viltsporchampion på utstillinga på Støren i August!! Hun blir 2 år nå 8 juli. Kjempestolt av henne :)

Premieringene ble ropt opp en og en helt til det sto igjen tre stk. Blant dem var Mira :) Hun ble belønnet med UTMERKET på alle punkt og fikk 1pr med HP!!! Jippi!! Hun ble også prøvens tredje beste hund. I tillegg fikk vi en kjempefin pokal for prøvens beste springer. I tillegg fikk jeg en blomst for å være beste nord-trønder.
Nå er Mira kvalifisert for NM og påmeldingen skal sendes straks :)
Da får vi bare krysse fingrene for at vi blir trukket ut og får være med.

Foto: Wenche Krogstad

Prøvens tre beste med dommerne
Nr 1: Linda Lynum og Era (Lysholttunets Maggie)
Nr 2: Kari Krogstad og Aipo (Aipo av White Rewyr)
Nr 3: Meg og Mira (Fak's Mira) 


Ingen kommentarer: