mandag 13. juni 2011

To sporhelger!

Prøvens 3 beste Åfjord lørdag 11.06.11
De to siste helgene har bestått av sporprøver med Mira.
4 juni deltok vi på Retrieverklubbens prøve i Ogndal. Der var det over 40 startende ekvipasjer, men arrangørene fikk til et flott arrangement!
Mira gikk et bra spor i pøsende regnvær. Hun utredet noe i noen busker like etter start, som jeg tror kunne vært fugl. Etter det sleit hun litt med å finne tilbake på sporet, men etter å ha tatt henne litt tilbake gikk hun kjempebra gjennom sporet og fram til skanken! Jeg var kjempefornøyd med jobben hennes men dommeren var ikke helt enig. Det ble en 2.pr på oss. Vinner av prøven ble Hilde med Tikila! Stor grattis til dere. Nr 2 og 3 ble Johanna og Henrik med Jing og Remus! Grattis til dere også!
Denne helga var det duket for dobbeltprøve i Åfjord. Jeg tok med meg Stian og begge hundene og reiste utover på fredag. Vi bodde på hytta til Hege og Vidar, noe som var kjempekoselig!
På lørdag var det nesten 30 grader og mange hunder slet med varmen i sporene sine. Mira startet som nr 5 til sin dommer Endre Alstad, så det ble litt venting i skogen.
Akkurat når vi skulle starte fløy det opp en fugl rett ved sporet og Mira ble helt vill!! Trodde aldri jeg skulle få henne til å gå spor men etter å roet henne ned litt prøvde vi å starte. Hun gikk rett bort dit fuglen hadde lettet og der var det reie med egg! Etter litt snusing og virring begynte hun endelig å gå spor. Hun jobbet konsentrert og ivrig gjennom hele sporet. Markerte sårleie og tok seg en liten dukkert i en dam halvveis før hun fortsatte og fant skanken! Gjett om jeg var fornøyd da!!
Etter litt venting med bading av hunder og trivelig hundprat var det dags for premiering. Det viste seg at dommeren var veldig imponert over Mira og hun fikk 1.pr med HP og ble prøvens 2. beste hund!!! Jippi!! Nå er NM kvalifiseringen i boks!
Nr 1 på prøven ble Jon Sæter med C-Dur (Laceby Dance With The Devil) Nr 3 ble Hilde Kolstad med Wilma (Winton Dancing In The Moonlight) Kjempegrattis til begge to!!
Etter en kveld/natt med torden og masse regn var det duket for en ny spordag. Med overskyet og 14 grader var det litt mer behagelig å skulle gå spor!
Mira skulle gå for dommer H. Haugum. Hun startet å gå veldig bra på et litt utradisjonelt spor! Markerte sårleie og var kommet litt over halvveis da hun ville ned en veldig bratt skrent. Der var jeg sikker på at sporet ikke kunne gå...eller....var også litt redd for å gå ned der da det var så bratt. Holdt igjen Mira og hun prøvde noen ganger til før hun fortsatte en annen vei. Etter en stund fant hun skanken og jeg var veldig glad...men desverre så sa dommeren at vi hadde gått feil. Hun skulle gått ned den skrenten. Ble veldig irritert på meg selv for at jeg ikke hadde fulgt etter henne ned der og ødelagt for henne!!! Veldig surt! Spesielt når dommeren synes hun hadde gått kjempebra fram dit og det hadde blitt HP om vi hadde fortsatt slik til mål! Så det ble en 3.pr på oss denne dagen.
Men vi gledet oss over gode resultater til våre hundevenner! Vidar og Luna fikk 1.pr med HP!
Og prøvens beste og viltsporchampion ble Hege og Wilma!! De ble også helgas beste ekvipasje!! Masse grattis!!! Er kjempeglade på deres vegne!!
Nr 2 ble Siri Skjerve og Tyr (Mi-Mio's Wig Wam) Nr 3 ble Henrik Jensen med Remus (Vildandens Humle af Tingcha. Toller) Kjempegrattis til dere også!
Må si meg veldig fornøyd med helga tross en 3. pr :) Er kjempefornøyd med sporarbeidet til Mira og har hatt en kjempetrivelig helg!!
Nå er påmeldinga til NM sendt og håper vi er heldige å få være med!
Neste helg blir det utstilling på Oppdal med Izzie før det blir ny sporprøve med Mira i Selbu helga etter!

Ingen kommentarer: