mandag 28. juni 2010

Selbuprøven

Da har vi kommet hjem etter nok en helg med blodsporprøve. Denne gangen var det STBK som arrangerte. Prøven ble holdt i Selbu. Jeg var også sporlegger på to spor. Noe som var veldig morro! Hadde gruet meg litt til det, men det gikk kjempebra.


Så over til prøven. Jeg og Mira startet ganske tidlig. Det var ganske vått i marka. Det hadde regnet jevnt og trutt siden fredag. Sporet gikk i ganske flatt terreng, og over våte myrer. Mira gikk kjempebra og fulgte sporet bra. Hadde litt problemer på ei myr der det var en vinkel men ringet noen ganger og tok opp sporet.

Vi fikk en fin 1.premie med UTMERKET på alle punkt :) Desverre hadde dommerene avtalt på forhånd at man måtte ha kontakt med vilt for å få HP. Dermed ble det bare utdelt en HP på prøven. Det ble til Wenche Krogstad som også ble prøvens vinner med cockeren Pippi. Nummer 2 ble Anne Langerud med springer Poa, og nr 3 ble Hilde Foss med flatcoat retriver Brum. Gratulerer!


Det betyr at vi fremdeles mangler en HP for å være best mulig kvalifisert til NM. Derfor gikk vi en bevegelig prøve idag. Det gikk desverre ikke så bra. Det var ferske elgspor på første rettstrekk og Mira gikk glatt forbi vinkelen og rett fram etter elgsporet. Ble stoppet av dommeren etterhvert. Fikk satt henne på og fortsatt til slutt men det var tydelig at hun ikke hadde dagen sin idag. Var veldig interessert i andre lukter idag! Så det ble en 0. Men sånn kan det gå! Kan ikke få 1.premie hver gang ;)

Mira har også fått seg en Spesialsøk-vest som hun skal bruke når vi går ID-spor og trener spesialsøk. Dette blandt annet for at folk rundt kan se at hunden er på jobb.


Ingen kommentarer: