søndag 5. juli 2009

Utstilling og blodsporprøve.

Ja da er det på tide med en oppdatering! Vi har vært på både utstilling og årets første blodsporprøve.

Vi startet forrige helg med utstilling. Vi hadde meldt på i Åpen klassen på Spanielutstillinga. En varm dag med mye venting!
Når det endelig ble vår tur var jeg ganske nervøs men Mira både sprang fint og sto fint!
Det ble desverre 0 og ingen premiering. Hadde ikke forventet noe annet heller siden hun ikke er rasetypisk.
Her er kritikken fra dommeren:

"Tispe av Working type hvilket ikke tilfredstiller rasestandard for eng. springer spaniel.
Bred skalle m høyt hengende ører. Noe kort smalt snuteparti og for markert stopp. Kompakt, bred kropp og bred i front. Ganske spinkel benstamme. Beveger med kort steg og bred i front. Meget trivelig temprament, men kan pga sin type ikke premieres"

Jaja. Vi får prøve å finne en engelsk dommer å stille for. Eller ta jaktanleggsprøven å stille i brukshundklassen.
Bilder kommer senere når jeg får de fra Silje.

Så var det klart for årets første blodsporprøve. Den ble holdt i Selbu 4. juli av STBK. Jeg var ganske nervøs og litt blandede forentninger. Det var en dag med sol fra nesten skyfri himmel og veldig varmt. Det ble en del venting før vi fikk starte, men fant en plass i skyggen så Mira hadde det behagelig i bilen.

Vi startet bra og hun fulgte sporet bra. Omtrent halvveis fikk hun tap i en vinkel og brukte litt tid på å utrede det. Ettervert virket det som hun var på sporet og jeg fulgte etter. Etter en stund med bra driv ba dommer meg om å stoppe. Mira hadde fulgt ferske elgspor en god stund. Så det ble nok en 0 her også. Litt surt men hun jobbet knallbra! Vi fikk gå tilbake og fortsett fram til skanken. Her også jobbet hun bra. Så det var bare den dumme elgen som absolutt må gå over sporet mitt!! Men halvparten nullet....så det er en liten trøst at det ikke bare var meg!

Her er kommentaren fra dommeren:

" Hunden starter sporet på en utmerket måte. Sporer fram til 2. vinkel med opphold og utreder ferske elgspor på en meget god måte. Midt på 3. rettstrekning tar hunden på nytt opp ferske elgspor og mister interessen for dagens oppgave. Dommer bryter prøven etter 18 minutter, da hunden er på vei ut av området. En svært arbeidsom hund som ikke hadde dagen sin idag."

Vi vet hvertfall hva vi har å jobbe med videre!! Har allerede meldt på til to sporprøver i august så nå er det bare å bruke ferien på å trene!
Ellers var det en fin dag med sol og masse koselige folk!

Vinner av prøven ble Wenche med cockeren Pippi!
Gratulerer så mye!!
Her er de 3 beste på prøven.

Ingen kommentarer: